[Recensie] Kurkuma - Die heilende Kraft der Zauberknolle

In Duitsland hecht men veel meer geloof aan de helende kracht van de natuur dan hier in Nederland. Eigenlijk lopen we wat dát betreft een paar jaartjes op onze oosterburen achter. Ook de geelwortel (kurkuma of koenjit) is niet ontsnapt aan de interesse van de Duitsers en er is nu een handzaam boekje verschenen waarin alle voordelen van deze 'toverknol' beschreven staan: 'Kurkuma - Die heilende Kraft der Zauberknolle'.

Klaus Oberbeil, schrijver van het boek, heeft een een aantal vergelijkbare boeken op het grensgebied van natuur en gezondheid op zijn naam staan. Om het boek gevuld te krijgen is echter wel met de stofkam door de beschikbare kennis gegaan en werkelijk alle informatie over de geelwortel (kurkuma of koenjit) is opgenomen. Die informatie zou echter wel iets meer gestructureerd kunnen worden weergegeven.
Toch is het een boekje aan aanwinst voor mensen die menen dat de heilzame kracht van de natuur te verkiezen is boven de producten van de farmaceutische industrie. Samengevat is 'Kurkuma - Die heilende Kraft der Zauberknolle' toch een bijzonder informatief naslagwerkje geworden.

Voor lezers, die de Duitse taal minder goed machtig zijn en toch een boekje over de geelwortel (kurkuma of koenjit) willen lezen, kunnen hun hoop vestigen op mijzelf: welke uitgeverij is bereid een boekje van mijn hand uit te geven over dit onderwerp?

'Kurkuma - Die heilende Kraft der Zauberknolle' is uitgegeven door Wilhelm Heyne Verlag - 192 pagina's - prijs € 9.99. Het boek is hier te koop.